W dzisiejszych czasach dostęp do dobrej jakości warzyw i owoców jest bardzo łatwy. Nie trzeba samodzielnie hodować roślin, aby móc cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Wystarczy pójść do sklepu, kupić niezbędne produkty i zrobić ulubioną surówkę. Sprawa stała się jednak o wiele łatwiejsza, ponieważ w sklepach możemy zakupić także gotowe sałatki. Producenci surówek umożliwiają nam dostęp do dobrej jakości produktów.

Surówki jakich nie znacie

Idealnym dodatkiem do każdego obiadu jest surówka. Fakt, że jest to zdrowe rozwiązanie sprawia, że staję się ona jeszcze smaczniejsza. Znana jest nam surówka z czerwonej kapusty, która świetnie pasuje do dań mięsnych, surówka z kiszonej kapusty idealna do ryb oraz słynny Colesław do soczystych burgerów. Producenci surówek potrafią to wykorzystać. Właśnie dlatego, w większości sklepów znajdziemy opakowania z tymi gotowymi sałatkami.

  1. Surówka czosnkowa

O prozdrowotnych właściwościach czosnku wie każdy. To naturalny antybiotyk, o którym warto pamiętać szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Surówka czosnkowa ma wiele odsłon, ale jej najprostszą wersję można zrobić w kilka minut. Wystarczy posiekać kapustę, wkroić czosnek oraz dodać majonez, sól i pieprz. W ofercie matyjaszczyk.eu znajdziemy bardzo podobną surówkę z białej kapusty.

  1. Surówka cztery pory roku

Kolejną surówką, jaką proponuje producent surówek matyjaszczyk.eu jest surówka 4 pory roku. Nazwa wzięła się stąd, że występują w niej warzywa dostępne cały rok. Podstawą jest oczywiście kapusta biała, a dodatki to jabłka, ogórki kiszone, cebula, papryka i marchewka. Połączenie tych kilku warzyw i owoców sprawia, że jest to niezwykle sycąca bomba witaminowa. Dzięki rozmaitym smakom, pasuje zarówno do mięs i ryb, jak i do dań mącznych.

  1. Marynowana kapusta

W ofercie sklepu matyjaszczyk.eu znajdziemy ciekawą alternatywę dla tradycyjnej kapusty kiszonej.  Kapustę marynuje się w zalewie octowej. Można dodać do niej marchewkę, cebulę, paprykę oraz gruszkę i jabłko. To połączenie nadaje jej oryginalnego smaku .W kuchni azjatyckiej znana jest jako kimchi i zawiera dużą dawkę witaminy C. W smaku jest słodko-kwaśna i bardzo łagodna, dzięki czemu smakuje nawet dzieciom. Idealnie pasuje do wieprzowiny i dań azjatyckich.

Jeśli jeszcze nie próbowaliście produktów tego producenta – sprawdźcie półki w swoich sklepach!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here